open-navfaktor-logo
search
Razočarenje
"Jer nas se tiče": U subotu u Mostaru protestna šetnja zbog izbora
Udruženje građana "Jer nas se tiče" organizira protestnu šetnje u najvećem gradu na Neretvi 16. maja 2020. godine, jer kako kažu, ne žele dopustiti da Mostar i ove godine bude grad bez izbora.
14.05.2020. u 16:41
get url
text

- Razočarani saznanjem da Centralna izborna komisija opet nije raspisala izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara, te zasićeni argumentom da se "zbog nepostojanja Gradskog vijeća" ne mogu riješiti gorući problemi u našem gradu, među kojima je i problem deponije na Uborku, protestnom šetnjom ćemo iskazati krajnje nezadovoljstvo ovom odlukom. S nadom na to da će se nadležni osvrnuti na iscrpljene građane i shvatiti važnost održavanja lokalnih izbora u Mostaru za 2020. godinu, pozivamo sve građane i nevladine organizacije da nam se pridruže - kazali su iz ovog Udruženja.

Kako je najavljeno, protestna šetnja kreće u 11.30 sati iz Sjevernog logora, preko trga Musala do Španskog trga.

- Protestna šetnja Udruženja građana "Jer nas se tiče" je neovisna od drugih šetnji koje se održavaju taj dan. Svaki pokušaj da nas se "stavi pod zastavu" bilo koje političke opcije smatrat ćemo krajnje zlonamjernim i slaganjem sa trenutnom situacijom bez izbora u našem gradu - dodali su.

Tokom protestne šetnje svi aktivisti dužni nositi zaštitne maske i rukavice, te držati odstojanje od najRazočarenjemanje 1,5 m od drugih osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.