open-navfaktor-logo
search
Vijećnica u GV-u
Jekić o izboru gradonačelnika Mostara: Velibor Milivojević krije zašto je podržao HDZ-ovog Kordića
Vijećnica u novom sazivu Gradskog vijeća (GV) Mostara Nataša Jekić kazala je da je neugodno iznenađena odlukom potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara i predsjednika Kluba dr. Velibora Milivojevića da u prvom krugu glasanja podrži dr. Marija Kordića iz HDZ-a BiH za gradonačelnika Mostara.
09.02.2021. u 13:13
get url
text

- I lično sam razočarana ovakvom odlukom dr. Milivojevića, čiji sam izbor na dvije važne funkcije u Gradskom vijeću Mostara, i lično i kao članica Koalicije kojoj pripadam podržala - rekla je Jekić.

Osim toga, dodaje Jekić, dr. Milivojević je glasao za kandidata HDZ-a BiH i pored činjenice da nije dobio podršku od dva člana HDZ-a BiH iz srpskog Kluba, kada se javno glasalo o njegovom imenovanju za zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća i Kluba Srba.

- Zašto je onda, i pred svega toga, dr. Milivojević pristao glasati za dr Marija Kordića, to je pitanje na koje samo on zna odgovor, ali ga očigledno krije od javnosti – skrivajući se iza navodnog legitimiteta, kojeg, eto, posjeduje samo on - upitala se Jekić u izjavi za StarMo.

Nataša Jekić također ističe kako očekuje da će izbor novog gradonačelnika Mostara proteći u istinski demokratskoj atmosferi, bez bilo kakvih tajnih dilova, te na transparentan način, kako bi javnost Grada Mostara bila upoznata šta su pravi i istinski stavovi svakog od izabranih vijećnika u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Nataša Jekić vijećnica je Koalicije za Mostar u Gradskom vijeću. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.