open-navfaktor-logo
search
Deportovan iz zemlje
Jednosmjerna karta iz Nikšića: Crnogorska lekcija za Draška Stanivukovića
Vlastita predizborna kampanja ne može se voditi u drugoj suverenoj državi pokušajem rušanja zakonite i demokratski izabrane vlasti u toj državi.
30.08.2020. u 08:47
get url
text
Draško Stanivuković

Tu je lekciju u subotu naučio Draško Stanivuković, zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a i kandidat za gradonačelnike Banje Luke.

- Ovdje sam sa svojim narodom u odbrani onog najsvetijeg i najvrednijeg – izjavio je Stanivuković tokom protestne predizborne litije u Nikšiću, dok su okupljeni oko njega skandirali uvrede na račun predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića.

Poručio je Stanivuković da se nada "padavinama u nedjelju", odnosno da se nada smjeni aktuelne crnogorske vlasti.

Međutim, nedugo poslije je Stanivukovića privela crnogorska policija, koja mu je uručila rješenje o protjerivanju iz te zemlje, te zabranu ulaska u narednih godinu dana.

VEZANI TEKST - Ne mogu ništa Dodiku, pa krenuli na Đukanovića: Mlade nade političke scene iz RS-a na litijama u Crnoj Gori

Miješanje u unutarnja pitanja drugih država, a naročito u izborne procese, neprihvatljiva je aktivnost u svakoj državi svijeta, pa tako i u Crnoj Gori.

U međuvremenu se oglasio i predsjednik PDP-a Branislav Borenović, koji je kritizirao crnogorske vlasti poručivši da je Stanivukovićevo hapšenje "uvreda za RS i BiH".

- Skandalozno privođenje zastupnika Stanivukovića. Ovo je uvreda za RS i BiH, a velika ljaga za aktuelnu vlast u Crnoj Gori. Tražimo hitno puštanje na slobodu i zaštitu našeg državljanina i zastupnika. Ovo je sramotan, neviđen civilizacijski presedan – izjavio je Borenović.

Ukoliko Stanivuković zaista ima potrebu da se bori za prava naroda, njihova vjerska osjećanja, te jezik, kulturu i sve ono što čini njihov identitet, sasvim dovoljno prostora za to ima u entitetu RS, gdje su sva ta prava uskraćena Bošnjacima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.