open-navfaktor-logo
search
Sjednica UO RSBiH
Jednoglasno usvojene promjene Propozicija: Poznato kada počinje PLBiH za rukometaše
Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na sjedinici koja je održana danas donio je jednoglasnu odluku da će nova sezona Premijer lige BiH za rukometaše počet 7. oktobra.
29.09.2020. u 16:08
get url
text

- Premijer liga BiH za muškarce počinje 7. 10. 2020. godine. Zadužuje se komesar takmičenja da dostavi novi kalendar takmičenja za sezonu 2020/2021, u skladu sa navedenim početkom takmičenja - navodi se u jednoj od odluka sa današnje sjednice UO RSBiH koja je objavljena na zvaničnoj stranici Saveza.

Članovi UO RSBiH odlučili su i da će van snage staviti odluku donesenu 9. septembra 2019. godine, do sticanja uvjeta za njenu primjenu, a jednoglasno je usvojena i odluka prema o prihvatanju prijedloga Rukometnog saveza FBiH.

U članovu 95. muških propozicija tri kluba će napuštati Premijer ligu, a popunjavat će je dva prvaka federalnih liga sjever i jug, te prvak Rukometne lige RS. Ove izmjene važit će za sezonu čiji je početak zakatan za 7. oktobar.

Prema odlukama s današnje sjednice nalaže se komesarima PLBiH za muškarce i PLBiH za žene da usaglase i dopune Propozicije za PLBiH za sezonu 2020/2021, i to u roku od 48 sati, i da ih dostave klubovima, ali i na adresu RSBiH.

Između ostalog, odlučeno je i da se neodigrani susreti prvog kola PLBiH za žene igraju u prvoj sedmici EHF-a, bez sankcija za klube iz RS-a, te da RSBIH refundira troškove timovima koji nisu odigrali svoje mečeve, a imali su troškove (HRK Grude i ŽRK Zavidovići).

Danas je jednoglasno odlučeno i da neće biti kazni za službena lica, delegate i kontrolore zbog otkazivanja utakmica PLBiH za žene.

Jendoglasno je usvojena i odluka prema kojoj timovi imaju pravo tražiti izuzeća službenih lica u skladu sa Propozicijama za 2020/2021, najkasnije do 2. oktobra. 2020. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.