open-navfaktor-logo
search
Crni dan
Jedno poginulo, a troje povrijeđeno u tri teška udesa u Sarajevu
Vozač "renaulta" poginuo u sudaru s autobusom u Doglodima, dvoje teško povrijeđeno u sudaru "peugeota" i kombija u Krivoglavcima, u Rakovici u sudaru s kamionom povrijeđen vozač automobila
14.08.2019. u 15:26
get url
text

Nakon što je jutros u teškoj saobraćajanoj nesreći poginuo vozač autoomobila "renault", koji se sudario s autobusom GRAS-a u Bojničkoj ulici u naselju Doglodi, tokom dana u Sarajevu dogodile su se još dvije teže saobraćajne nesreće.

Vozač GRAS-ovog autobusa u 8 sati je sa oko 50 putnika krenuo iz Dobroševića ka Stupu. Vidjevši da je "renault" prešao u njegovu traku, pokušao je izbjeći auto i popeo se na trotoar. Međutim, sudar je bio neizbježan, a vozač automobila je stradao na mjestu.

Saobraćaj je zbog uviđaja bio potpuno obustavljen.

{$galerijaFotografija}

Oko 12 sati, u sudaru automobila "peugeot" i kombija "fiat", koji se dogodio kod Vogošćanske petlje u Krivoglavcima, teške tjelesne povrede zadobili su vozač i suvozač iz "peugeota", potvrđeno je za Faktor iz MUP-a KS.

Na mjestu nesreće, osim policije i Hitne pomoći intervenirali su i vatrogasci, koji su morali izvući povrijeđene iz smrskanog vozila.

- Povrijeđene osobe su prevezene u KCUS, gdje su im ljekari konstatovali teške povrede. Formira se uviđajna ekipa, a na mjesto događaja izašao je i kantonalni tužilac, koji će rukovoditi uviđajnim radnjama - kazala nam je glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija.

FOTO: ČITATELJ

Saobraćaj se zbog nesreće u ovom dijelu grada odvija otežano.

Sat kasnije na cesti Ilidža - Blažuj došlo je do sudara kamiona i putničkog automobila, čiji je vozač pretrpio povrede.

- On je prevezen na KUM KCUS-a i utvrđuje mu se stepen povreda - kazala je Kuldija.

FOTO: FOKUS.BA

I na ovom dijelu ceste saobraćaj se odvija dosta otežano.

Saobraćajna nesreća Bojnik
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.