open-navfaktor-logo
search
Prvakinje BiH
Jedinstvo osiguralo mjesto na Final Fouru MEVZA lige, slijedi borba za četvrtfinale CEV Cupa
Šestom pobjedom u ovoj sezoni igračice Smaila Pezerovića osigurale su plasman na završni turnir regionalnog takmičenja u kojem su debitanti
16.01.2020. u 15:58
get url
text

Odbojkašice brčanskog Bimal-Jedistva, osvajačice duple krune, sinoć su s 3:1 savladale zagrebačku Mladost u meču 11. kola regionalne MEVZA lige.

Ovom pobjedom, šestom u ovoj sezoni, igračice Smaila Pezerovića osigurale su plasman na završni turnir regionalnog takmičenja u kojem su debitovale tek ove sezone.

Trener najboljeg ženskog tima u našoj državi bio je izuzetno zadovoljan zbog činjenice da su njegove izabranice dva kola prije kraja osigurale mjesto na Final Fouru.

- Dva kola prije kraja, u direktnoj borbi za završni turnir, ispunili smo cilj koji smo zacrtali na početku sezone - kazao je Pezerović, te dodao:

- Možda rezutat sugeriše da smo lako stigli do ove pobjede, no nije bilo tako. Igrali smo najbolje u onim dijelovima meča kada je bilo najpotrebnije i sada totalno rasterećeni možemo da se fokusiramo na mečeve koji nam slijede u CEV Cupu.

U osmini finala CEV Cupa Brčanke će igrati protiv bjeloruske ekipe Minchanka iz Minska, a prvi susret dva tima igra se za šest dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.