open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Jedan privođen nakon smrti mještanina u Bojniku: Uhapšeni provalnici, pronađen alat vrijedan 120.000 KM
Sarajevska policija uhapsila je jučer dvije osobe zbog krađe profesionalnog skupocjenog alata namijenjenog za autoservise.
15.05.2020. u 12:00
get url
text

{$galerijaFotografija}

Kako saznajemo, pripadnici Odjeljenja za imovinske delikte uhapsili su Aldina V. (26), rođenog u Njemačkoj, i Edina H. (42), rođenog u Zvorniku, obojica nastanjeni u Sarajevu.

Dovode se u vezu sa teškom krađom u prodajni centar "AFA RACING" d.o.o u ulici Nova željeznička stanica, općina Vogošća, a koja je počinjena u periodu od 2. do 5. novembra prošle godine.

Ukradene alate preprodavali su po nekim autoservisima.

Riječ je o skupocjenim alatima, čija je ukupna vrijednost oko 120.000 maraka, a većina ukradenih predmeta je pronađena tokom pretresa više stambenih i pratećih objekata koje koristi Aldin V. na području općine Novi Grad Sarajevo.

VEZANI TEKST - Sarajevska policija o pronalasku tijela Hajrulaha Š. u Bojniku

Iz MUP-a KS je saopćeno da su uhapšeni predati u službene prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba, te da je u toku rad na dokumetovanju ovog krivičnog djela.

Edin H. je nedavno privođen zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa razbojničkom krađom u naselju Bojnik, prilikom koje je smrtno stradao mještanin tog naselja Hajrulah Š.

Kad je u pitanju istraga njegove smrti, iz MUP-a KS nam je rečeno da je rad na utvrđivanju okolnosti tog događaja, kao i na identifikaciji osoba koje su počinile nekoliko provala u tom naselju još u toku.

Ukradeni alat, MUP KS, Aldin Vejo, Edin Hamzić, 15.05.2020.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.