VEZANI TEKST - Ko je Radoičić i kakve veze ima s napadom na Kosovu: Vučićev poslušnik, saradnik Haradinaja, osumnjičen za ubistvo Ivanovića

- Jučer smo putem video snimka dokazali prisustvo glavnog zločinca i vođe terorističke akcije Milana Radoičića. U međuvremenu, danas je potvrđeno da je jedan od ubijenih koji je bio i učesnik tog čina Bojan Mijailović, telohranitelj šefa srpske BIA-e Aleksandra Vulina tokom posjete Republici Kosovo 2013. godine - napisao je Svecla na Facebooku.

Istakao je da je Srbija kao država u potpunosti uključena u ovaj napad na Kosovo.

- Iz tog razloga već postoji formalna i strukturalna povezanost umiješanosti Aleksandra Vučića u napad na Banjsku i Zvečan 24. septembra. Milan Radoičić, kao potpredsednik Srpske liste i tjelohranitelj Aleksandra Vulina, šefa BIA-e. Oba su također sankcionisana na američkoj crnoj listi. Obojica su među najbližim ljudima predsjedniku Srbije - naveo je Svecla.

Poručio je da je sve ovo dokaz da se namjere Srbije prema Kosovu nisu promijenile od Miloševićevog vremena.

VEZANI TEKST - Kosovska policija: Ubijena tri napadača, jedan uhapšen

- Čak i najveći optimisti koji su do sada lagali sebe o promjenama u ovoj zemlji, vjerujem, ovih dana su se uvjerili u suprotno. Želim još jednom da izrazim svoju zahvalnost za otpornost Kosovske policije tog dana i za njihov besprimjerni profesionalizam, akciju u kojoj nijedan civil nije povrijeđen - zaključio je ministar.