open-navfaktor-logo
search
Teško pretučen
Jedan od napadača na Djeda Mraza u Slavonskom Brodu je i hrvatski vojnik, oglasio se MORH
Policija je utvrdila identitet četiri učesnika tuče u Slavonskom Brodu u u Hrvatskoj u kojoj je prema nezvaničnim informacijama učestvovao i pripadnik Hrvatske vojske. U tuči koja se desila jučer popodne pretučen je mladić odjeven u kostim Djeda Mraza.
25.12.2022. u 08:06
get url
text

Iz Ministarstva odbrane Republike Hrvatske (MORH) najoštrije su osudili incident te od Vojne policije zatražili poduzimanje istrage. MORH spominje disciplinski postupak ako se dokaže odgovornost pripadnika vojske.

- Ministarstvo odbrane najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilnog ponašanja i izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Slavonskom Brodu.

Ministarstvo odbrane od načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga Republike Hrvatske i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja te pokretanje disciplinskog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga RH - poručio je MORH u svom saopćenju, prenosi Index.

U toku je istraga slavonskobrodske policije koja utvrđuje činjenice i okolnosti tuče više osoba koja se dogodila jučer nešto poslije 15 sati na Šetalištu braće Radić.

Policija je potvrdila da je uhapšeno više osoba koje se dovode u vezu s događajem.

- Za sada su privedene tri osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo u kojem su svojstvu učestvovali u incidentu. Četvrta osoba je zatražila ljekarsku pomoć i ona se trenutno nalazi u bolnici - rekao je glasnogovornik PU brodsko-posavske Tomislav Kovačević za Hinu.

VEZANI TEKST - Brutalno isprebijali mladića obučenog u Djeda Mraza

Na upit Hine o povezanosti incidenta i Vojne policije čije je vozilo sinoć parkirano nedaleko od slavonskobrodske policijske stanice, Kovačević je rekao da za sada taj dio ne može komentirati.

Društvenim mrežama se jučer poslijepodne proširila snimka tuče u kojoj nasred ceste leži mladić obučen u Djeda Mraza. Kada se mladić pokušao pridići prilazi mu drugi mladić te ga snažno udara nogom u glavu. Nakon toga udareni mladić pada bez svijesti na asfalt.

Lokalni mediji prenijeli su da je napadnuti mladić zbrinut u Općoj bolnici Dr. Josip Benčević s težim povredama glave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.