open-navfaktor-logo
search
Vožnja bez limita
Jedan od najboljih sportskih automobila slavi 20. rođendan
Ako ste jedan od onih koji vole i znaju uživati u angažiranoj vožnji bez limita, ovaj auto vam nije potrebno posebno predstavljati.
23.06.2020. u 16:10
get url
text

Lotus i njegov Exige uspješno egzistiraju pune dvije decenije uveseljavajući sve one koji na cesti žive Chapmanovo geslo kojim se veliča minimalizam, posebno kad je masa u pitanju. Slavljenička izvedba nosi ime Exige Sport 410 20th Anniversary, a već vizualno jasno pokazuje poveznicu s prvom serijom modela.

Za sve one kojima Lotus nije u fokusu tu su i oznake slavljeničke izvedbe, kao i originalne nijanse boja s početka milenija. Ni iznutra nema puno toga novog. Alkanatara je obaveza, a kokpit u najboljem duhu Lotusa.

Čak je i standardna oprema bogatija, pa tako alu naplatci, multimedija i tempomat dolaze bez nadoplate. Pritom računajte da ponuda kreće od 79.900 funti, a na sve valja dodati opcije poput karbonskih detalja ili ispuha od titana.

I ono bitno. Ispod poklopca je 3.5 V6 sa 416 KS i 420 nm, a to znači sprint do 96 km/h u 3,3 sekundi i 280 km/h maksimalca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.