Nenadić je važan faktor za igru Srbije. Njegovo neigranje će predstavljati ogroman hendikep za reprezentaciju.

Lider je i najbolji igrač reprezentacije, a uz to i jedan od najboljih na svijetu. Sama za sebe govori činjenica da je 2019. godine, pored zvijezda kao što su Sagosen, Hansen, Duvnjak, dobio nagradu za najboljeg igrača Evrope. 

Jedno vrijeme nije nastupao za reprezentaciju zbog sukoba sa selektorom Peruničićem. Kada je klupu preuzeo španski trener Toni Gerona odlučio se vratiti u selekciju. Gerona je uspio da u reprezentaciju vrati i ostale zvijezde te je preporodio ekipu i plasirao se na Evropsko prvenstvo.

- Kad sam dobio ponudu, mnogi su me zvali i rekli da sam lud, znam li uopšte koji je njihov mentalitet. No mislim da ćemo napraviti dobre stvari. Imao sam sreću da tokom  karijere imam saradnju sa brojnim igračima s Balkana, ne samo iz Srbije, već i iz Hrvatske, BIH i Slovenije. Oduvijek sam s njima imao odličnu komunikaciju i zbog toga se nisam dvoumio - izjavio je španski trener po dolasku na klupu Srbije.

Srbija će u prvom krugu EP-a u grupi C igrati protiv Francuske, Hrvatske i Ukrajine. 

Iz svake od šest grupa prvog kruga u drugi krug putuju po dvije najbolje reprezentacije koje će se potom takmičiti u dvije nove grupe sa po šest reprezentacija. Najbolje dvije reprezentacije iz obje grupe izborit će polufinale takmičenja.