open-navfaktor-logo
search
Jedna dilema
Je li ukrajinski portal "provalio" početni sastav Petrakova za duele sa Finskom i BiH?
Prije nego prvi put odmjere snage u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, selekcije Bosne i Hercegovine i Ukrajine očekuju mečevi sa Kazahstanom, odnosno Finskom.
08.10.2021. u 21:49
get url
text

Ukrajinci, koji će Zmajeve ugostiti u Lavovu, poslije pet odigranih susreta na svom kontu imaju pet bodova, a od ishoda utakmice u Helsinkiju zavisit će u kakvoj će atmosferi dočekati Zmajeva.

I Ukrajinci imaju dosta kadrovskih problema, baš kao i selekcija Ivayla Peteva. Oba tima će u vjervatno ključnim utakmicama u borbi za drugo mjesto grupe D biti lišeni usluga izuzetno bitnih igrača.

Iako oba selektora razmišljaju o sutrašnjim utakmica, ukrajinski portal Ua-football.com "zavirio" je u misli njihovog selektora Oleksandra Petrakova.

Kako piše ovaj mediji, stručnjak koji je na klupi Ukrajine naslijedio legendarnog Andriya Shevchenka ima samo jednu dilemu pred naredna dva meča, a navodno je riječ o golmanskoj poziciji. Pitanje je ko će dobiti prednost, Pyatov ili Bushchan?

Kada je riječ o preostalih deset fudbalera, u polju bi Ukrajinci trebali biti postavljeni u formaciji: Tymchyk - Zabarny, Kryvtsov, Matvienko - Sobol - Stepanenko, Shaparenko - Yarmolenko, Tsygankov - Yaremchuk.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.