open-navfaktor-logo
search
"Procurila" u javnost
Je li ovom rečenicom Guardiola usmjerio Ronalda ka povratku na Old Trafford?
Cristiano Ronaldo se nakon 12 godina vratio u Manchester United, a transfer Portugalca jučer je zvanično potvrdio klub sa Old Trafforda.
28.08.2021. u 16:22
get url
text

Jedan od najboljih svjetskih fudbalera svih vremena s Crvenim đavolima osvojio je tri titule prvaka Engleske i Ligu prvaka u periodu od 2003. do 2009. godine. U 292 utakmice u dresu Uniteda Ronaldo je postigao 118 golova.

VEZANI TEKST - Jedan telefonski poziv bio je dovoljan, ko je Cityju "ukrao" Ronalda?

Prethodno je 35-godišnji napadač bio veoma blizu transfera u City, a pojedini mediji objavili su da je Portugalac dogovorio lične uvjete s Građanima, a onda se desio preokret.

Mnogo informacija u petak je kružilo u poznatim evropskim medijima. Neke su govorile kako Manchester City Juventusu nije poslao zvaničnu ponudu za Portugalca, dok su drugi tvrdili da j glavni "krivac" za Ronaldov povratak Sir Alex Ferguson i njegove riječi "vraćaj se kući".

Ipak, danas se pojavila i vijest koja kaže da je i poruka koju je menadžer Cityja Pep Guardiola poslao Ronaldu natjerala Portugalca da promijeni mišljenje i odluči se za United.

- Bilo bi sjajno da dođeš, preživjeli bi zajedno, ali ne mogu ti ništa garantovati - navodno je napisao menadžer aktuelni prvaka Engleske piše La Repubblica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.