open-navfaktor-logo
search
Dvije promjene
Je li ovo sastav koji će Petev večeras suprotstaviti Kazahstancima?
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sati igra četvrti susret u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine protiv Kazahstana.
07.09.2021. u 10:31
get url
text

Za razliku od susreta protiv Francuske, Zmajevi u večerašnji meč ulaze kao blagi favoriti u lovu na prvu pobjedu u borbi za plasman na Mundijal koji će se sljedeće godine održati u Kataru.

VEZANI TEKST - Kazahstan gostuje na Bilinom polju, Zmajevi u lovu na prvu pobjedu

Izabranici Ivayla Peteva su u prijateljskom susretu protiv Kuvajta minimalnom pobjedom prekinuli crni niz od 657 dana bez pobjede, a večeras žele ostvariti prvi trijumf u kvalifikacijama za SP.

Bugarski strateg na klupi BiH večeras neće računati na Matea Sušića, koji se povrijedio u susretu protiv Francuske i još jučer napustio bazu našeg nacionalnog tima na Ilidži, dok Amir Hadžiahmetović odrađuje suspenziju zbog žutih kartona.

Zmajevi bi večeras trebali igrati gotovo u sličnoj postavci kao na gostovanju u Strazburu.

Povrijeđenog Sušića trebao bi zamijeniti Miroslav Stevanović. Umjesto Hadžiahmetovića najverovatnije će nastupiti Adi Nalić, dok Rade Krunić zbog obnovljene povrede neće ni večeras biti na raspolaganju selektoru Petevu.

Sastav Bosne i Hercegovine za večerašnji duel trebao bi izgledati ovako: Na golu Ibrahim Šehić, stoperski trio trebali bi činiti Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić i Siniša Saničanin. Na bokovima Miroslav Stevanović (desno) i Sead Kolašinac (lijevo). Veznim redom bi trebao komandovati Miralem Pjanić uz pomoć Gojka Cimirota i Adija Nalića, dok bi u vrhu napada Ermedin Demirović trebao biti pomoć kapitenu Edinu Džeki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.