open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Je li ovo sastav koji će Bjelica večeras suprotstaviti prvaku Engleske?
Nenad Bjelica je svjetan da pobjeda njegovom timu donosi najmanje "evropsko proljeće", a možda i više
11.12.2019. u 14:56
get url
text

Pred zagrebačkim Dinamom je utakmica protiv Manchester Cityja, susret posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka. Duel s engleskim prvakom klubu sa Maksimira bi mogao donijeti mnogo u slučaju pobjede, ali pod uvjetom da Shakhtar ne savlada Atalantu.

Za utakmicu koja večeras od 18.55 sati počinje u Zagrebu vladao je veliki interes, no aktuelni prvaci Hrvatske večeras bi mogli ostati bez Evrope, što bi se desilo ako bi izgubili od Cityja, a da Atalanta pobijedi Shakhtar. U tom slučaju bi Građani završili na prvoj poziciji u grupi C s 11 bodova, Atalanta bi bila druga sa sedam, treći bi bio Shakhtar sa šest, dok bi Dinamo završio na posljednjoj poziciji sa pet bodova.

Ipak, u redovima Modrih ne razmišljaju na taj način, pa takmičenje u grupnoj fazi žele okončati načinom na koji su počeli, kvalitetnom partijom kao protiv Atalante.

Nenad Bjelica je svjestan da pobjeda njegovom timu donosi najmanje "evropsko proljeće", a možda i više, no hrvatski stručnjak će morati kombinovati, pa će tako najvjerovatnije kapiten Ademi na stopersku poziciju, dok bi njegovo mjesot u veznom redu trebao preuzeti Amer Gojak.

Dinamo bi se Cityju večeras mogao suprotstaviti u sljedećem sastavu: Livaković – Stojanović, Dilaver, Ademi, Moubandje – Moro, Gojak – Kadzior, Olmo, Oršić – Petković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.