open-navfaktor-logo
search
Uputili podršku Nikšiću
Je li ovo još jedna poruka Stojanoviću: I Sarajevski SDP podsjeća dužnosnike da se pridržavaju odluka organa partije
Kantonalni odbor SDP-a sarajevo održa je danas sjednicu i donio zaključke o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, saopćeno je iz te stranke.
01.04.2023. u 10:49
get url
text

- Na sjednici Predsjedništva sarajevskog SDP-a, koja je održana danas, doneseni su zaključci o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, kao i o pritiscima sa kojima se susreće rukovodstvo SDP-a, naglašavajući važnost zajedničkog djelovanja i podrške u vremenu teških odluka i još teže borbe za interese svih građanki i građana Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Oglasio se Nikšić, indirektna poruka Stojanoviću: Funkcioneri SDP-a da poštuju odluku organa stranke čak i ako...

Sarajevski SDP pruža potpunu podršku predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u procesu formiranja Vlade FBiH i oštro osuđuje prijetnje koje su mu upućene, zahtijevajući hitno postupanje nadležnih organa - navode u saopćenju.

Dodaje se i da "pružaju punu podršku radu svih imenovanih i izabranih zvaničnika na državnom, federalnom i kantonalnom nivou vlasti, sa nadom da će još kvalitetnije i efikasnije raditi u interesu svih građanki i građana Bosne i Hercegovine".

- Pozivamo sve naše kolegice i kolege, bez obzira na kojem nivou vlasti djeluju, da pokažemo snagu zajedništva i podrške za procese formiranja vlasti na nivou FBiH koje vodi SDP BiH, kako bi se proces konačno okončao u najboljem interesu naše države.

S druge strane, podsjećamo sve naše izabrane dužnosnike da se pridržavaju odluka koje se donose u organima partije i da djeluju u skladu sa njima - ističu u saopćenju.

VEZANI TEKST - Stojanović pisao Nikšiću, Čoviću i Ogreševiću: Provjerite sporne kadrove koje ste predložili

Na kraju zaključuju da "ostaju dosljedni svojim principima i svom djelovanju i da nikada neće dozvoliti da interes pojedinaca bude iznad interesa države".

- Sramno je da upravo oni koji uništavaju svaku perspektivu života u ovoj zemlji, koji uništavaju dostojanstvo radnika, penzionera, koji mladim ljudima oduzimaju svaku perspektivu, sada prave opstrukcije. Oni su zabrinuti samo za svoje fotelje i privilegije. Da bi ih sačuvali spremni su izazvati haos i nasilje. To im nećemo dozvoliti - naveli su iz KO SDP-a Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.