open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatno
Je li moguće da je za EHF ovo idealni tim prve grupne faze EP?
Sastav u kojem nema nijednog reprezentativca Hrvatske, posebno je naljutio navijače naših zapadnih komšija
18.01.2020. u 16:41
get url
text

Zvanična internetstranica Evropskog prvenstva za rukometaše objavia je, prema svom mišljenju, idealni tim prve grupne faze kontinentalnog šampionata.

Sastav u kojem nema nijednog reprezentativca Hrvatske, posebno je naljutio navijače naših zapadnih komšija, više ih je naljutila činjenica da su se u najboljem sastavu našli Andre Schmid (Švicarska) i Kay Smits (Holandija).

Schmid je srednji bek reprezentacije koju je naša selekcija recimo deklasirala u kvlaifikacijam za SP kada se desio "slučaj Nuić, dok je Smits desni bek holandske selekcije.

Iako svoje nacionalne timove nisu uspjeli odvesti u drugi krug takmičenja, u idealni tim su očito uvršteni jer su bili daleko najbolji strijelci. Schmid je u tri susreta postigao 27 golova i zablježio 15 asistencija, a Smits zabio 22 pogotka i upisao pet asistencija.

Ako su već golovi i asistencije bili mjerilo, onda bi iz EHF-a trebali objasniti kako je mjesto u iedalnoj postavi zaradio Slovenac Blaž Janc pored ponajboljeg krila Bundeslige, Austrijanca Roberta Webera koji je postigao 18 golova iz 21 pokušaja, dok je Slovenac dao tek tri gola po meču!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.