open-navfaktor-logo
search
Italijanski list
Je li Džeko važan za Inzaghija koliko je Lukaku bio za Contea?
Otkako je stigao u redove Intera, uprkos tvrdnjama brojnih skeptika da neće moći nadomjestiti Romelua Lukakua, Edin Džeko igra odlično na startu nove sezone.
07.10.2021. u 17:31
get url
text

U sedam ovosezonskih mečeva Serie A Dijamant je postigao šest golova, a on i Ciro Immobile dijele prvo mjesto na listi strijelaca.

Mnogo je onih koji smatraju kako se iskusni 35-godišnji napadač još nije dokazao kao dostojna zamjena za Belgijanca koji je ovog ljeta otišao u Chelsea.

Printano izdanje Tuttosporta, lista sa sjedištem u Torinu, smatra da je Džekin doprinos ekipi pod vodstvom Simonea Inzaghija jednak Lukakuovom u vrijeme dok je na klupi Nerazzurra sjedio Antonio Conte, stručnjak koji je i sam ranije želio angažovati kapitena Zmajeva.

Nakon odlaska Contea, a potom i Lukakua, novi trener Intera morao je rekonstruisati napadačku liniju tima, zbog čega su mnogi smatrali da će se aktuelni prvaci Italije ove sezone itekako mučiti s efikasnošću. Ipak, desilo se ono sasvim suprotno. Sa 22 postignuta gola tim sa "Giuseppe Meazze" je najefikasniji tim Seria A, drugi je Napoli sa 18 pogodaka, a Džeko je autor 27% Interovih golova ove sezone. 

Poređenja radi, Lukaku je prošle sezone u prvih sedam kola postigao pet od ukupno 18 golova Intera.

Italijanski list tvrdi da za efikasnost Intera u ovoj sezoni velike zasluge pripadaju upravo Džeki, a kao jedinu manu u Tuttosportu naglasili su promašaje u meču Lige prvaka protiv Shakhtara.

- Malo ih je očekivalo da će 35-godišnjak imati uopće približan učinak kakav je imao Lukaku, što je posebno važno zbog činjenice da će Inter za njega Romi isplatiti 1,5 miliona eura ukoliko se na kraju ove sezone plasira u Ligu prvaka - prenosi Sempreinter.it, te navodi kako je Inzaghi nagrađen jer je vjerovao iskusnom bh. napadaču, a prava nagrada će tek stići ukoliko Džeko nastavi igrati u formi s početka Serie A.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.