Pitaju se tako gdje je zastupnik Fahrudin Pecikoza, zašto se ne javlja, da li još zastupa svoje glasače, za što prima mjesečno 2.583 KM kao profesionalni zastupnik.

Pecikozinog imena uopće nema ni u statistikama postavljenih pitanja i inicijativa na stranici Skupštine Kantona Sarajevo.

Za šta se onda plaća zastupnik koji u ime građana koji su ga birali nema potrebu da pita, da traži, da uputi inicijativu, da reagira ne nepravilnosti, nepravdu, za promjenu.

Zaboravila je javnost i na Harisa Plehu, koji se javi sa vremena na vrijeme sa ponekim pitanjem i inicijativom, a kako su krenule online sjednice, slabo se čuje glas zastupnika Sabahudina Delalića, Hameda Aljovića i Amre Hasagić.

Po broju postavljenih pitanja i upućenih inicijativa vode zastupnice Neira Dizdarević, Danijela Kristić, Bibija Kerla i Vildana Bešlija, zatim zastupnici Zvonko Marić i Elvis Vreto, oni su za razliku od ostalih zastupnika postavili više od 100 pitanja i inicijativa, a samo zastupnica Neira Dizdarević ima 410 pitanja i inicijativa. 

S obzirom na to da većina njih ne pali kamere ni tokom videojavljanja na sjednicama Skupštine, zaboravit ćemo kako većina njih izgleda, a pitanje je i gdje provode radno vrijeme, kako provode dane kao profesionalni zastupnici i kako opravdavaju plaću koja je daleko od prosječne plaće građana koji ih plaćaju i čije interese bi trebalo da zastupaju.