open-navfaktor-logo
search
Urbani mobilijar
Javni satovi ponovo u općini Centar
Jedan javni sat je postavljen kod mosta na Drveniji, a drugi sat postavljen kod spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima u ulici Braće Begić
26.11.2019. u 11:15
get url
text
Javni sat

Nakon što je Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar pribavila potrebna odobrenja i saglasnosti završena je prva faza postavljanja javnih satova u sarajevskoj općini Centar. 

Inicijativa je krenula od općinskog načelnika Nedžada Ajnadžića koji je sa ovim satovima, kao što je slučaj u evropskim gradovima, kao urbanim mobilijarom, želio da osim uljepšavanja centralne gradske općine naši sugrađani imaju i praktičnu korist. 

Jedan javni sat je postavljen kod mosta na Drveniji, odnosno kod zgrade Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo, dok je drugi sat postavljen kod spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima u ulici Braće Begić, odnosno preko puta Osnovne škole "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak" na Koševskom Brdu. 

Nadležna općinska služba je predala zahtjev JP Elektroprivreda BiH za priključenje ovih satova na javnu električnu mrežu, čime će biti stavljeni u funkciju. Projekat postavljanja javnih satova je finansirala Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 24 hiljade maraka, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.