U postupku provedenih nadzora nisu utvrđena gruba kršenja propisa, s tim da je radi manjih nedostataka, koji se odnose na nedostatak evidencija o čišćenju i dezinfekciji, neistaknut broj gostiju, ili neadekvatan razmak između stolova, izdato 19 rješenja sa korektivnim mjerama čije je uspostavljanje naređeno i ispoštovano u momentu nadzora, saopćeno je iz KUIP-a KS.
 
Tokom jučerašnjeg dana kontrolirano je ukupno i 69 vozila javnog prijevoza, kojima su izdata 22 rješenja o otklanjanju nedostataka i šest prekršajnih naloga u iznosu od 10.500 KM (četiri prekršajna naloga KJKP GRAS d.o.o. i dva prekršajna naloga Centrotrans d.d. Sarajevo). Utvrđene nepravilnosti su se odnosile na prekobrojnost putnika u vozilima, kršenje propisane fizičke distance između putnika, a nije bilo osigurano ni prisustvo covid redara u vozilima kako bi se osiguralo pridržavanje mjera.
 
S ciljem zaštite javnog interesa, oko 40 sanitarnih inspektora i sanitarnih inspektora po ovlaštenju direktora, nastavljaju inspekcijske kontrole na području svih devet općina Kantona Sarajevo kod svih subjekata koji su u svom poslovanju obavezni primjenjivati opće i specifične mjere za sprečavanje širenja koronavirusa, poručili su iz KUIP-a.
 
Uz najavu daljih pojačanih inspekcijskih kontrola koje će biti nastavljene sve dok epidemiološka situacija u KS ne bude pod kontrolom, građane i subjekte nadzora  iz KUIP-a KS još jednom pozivaju na maksimalano i dosljedno poštivanje svih propisanih mjera, donesenih s ciljem sprečavanja širenja zaraze.