open-navfaktor-logo
search
Predstavite projekte
Javni poziv privrednicima sa područja KS i BPK za besplatno učešće na SBF-u
Objavljen je Javni poziv privrednim subjektima sa područja Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona za besplatno učešće na 11. Sarajevo Business Forumu.
30.03.2022. u 10:34
get url
text
BBI banka

Bosna Bank International (BBI) kao organizator 11. Sarajevo Business Foruma (SBF) potpisala je ugovor sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo (KS) o strateškom partnerstvu i učešću na 11. SBF-u. Ovim ugovorom, Ministarstvo privrede KS omogućit će privrednicima sa područja Kantona Sarajevo i Bosansko–podrinjskog kantona (BPK) da predstave svoje projekte investitorima iz cijelog svijeta na 11. Sarajevo Business Forumu koji će se u glavnom gradu održati 11. i 12. maja 2022. godine.

Predviđeno je pripremanje i predstavljanje projekata općina sa područja ova dva kantona. U okviru ove strateške saradnje Kanton Sarajevo imat će svoj paviljon na SBF-u na kojem će kompanije, samostalni poduzetnici i predstavnici općina iz ova dva kantona moći predstaviti svoje proizvode i usluge, kao i nove poslovne ideje i prilike.

Besplatno učešće na 11. Sarajevo Business Forumu 2022 obuhvata:

• Besplatnu registraciju i učešće na Forumu (2 dana) za privrednike i predstavnike kompanija (po jedan (1) predstavnik po kompaniji) s područja Kantona Sarajevo i za privrednike (po jedan (1) predstavnik po kompaniji) s područja Bosansko-podrinjskog Kantona (BPK), maksimalno 120 učesnika koje odabere i predloži Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, kao Strateški partner Foruma.

Pravo učešća po ovom Javnom pozivu imaju privredni subjekti koji:

• su registrovani i imaju sjedište u Kantonu Sarajevo ili Bosansko-podrinjskom kantonu;

• posluju u okviru strateških djelatnosti: Poljoprivreda i prehrambena industrija, Šumarstvo i drvna industrija – proizvodnja namještaja, Metaloprerađivačka industrija – proizvodnja metala i proizvodnja gotovih matalnih proizvoda, Automobilska industrija, ITK sektor, Turizam, Farmaceutska industrija, Obrazovanje, Zdravstvena zaštita i socijalna skrb, Vodoopskrba, tretman otpadnih voda i upravljanje otpadom, Građevinarstvo, Sport, Kultura i dr.

Prioritet u ostvarenju prava na besplatno učešće imaju sve proizvodne, a posebno izvozno orijentisane djelatnosti, te oni privredni subjekti koji imaju konkretan projekat za zajedničko ulaganje.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnjom i prometom alkohola, duhana i organizacijom igara na sreću nemaju pravo besplatnog učešća na 11. SBF 2022 po ovom Javnom pozivu.

Javni poziv sa detaljnim informacijama na koji način se prijaviti za učešće dostupan je ovdje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.