open-navfaktor-logo
search
Putem Facebooka
Jasna Duraković obznanila: Izlazim iz SBB-a, neću glasati za smjenu Vlade KS
"Zbog svih građana, glasača, mojih studenata, prijatelja i javnosti općenito, imam potrebu da se javno obratim i obznanim da neću glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazim iz SBB-a te da ostajem nezavisna zastupnica i da nemam namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, iako se to od mene očekuje"
13.01.2020. u 20:04
get url
text

Jasna Duraković (SBB), zastupnica u Skupštini KS oglasila se večeras putem svog profila na Facebooku na kojem je navela da neće glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazi iz SBB-a, te da ostaje nezavisna zastupnica. Kazala je i da nema namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, "iako se to od nje očekuje".

- Mnogi dobronamjerni prijatelji, a i oni "dobronamjerni", upozoravali su me da to ne radim i plašili teškim posljedicama, neprijateljstvima, montiranim aferama i sl., pogotovo za ženu koja iza sebe nema zaštitu ni oca, ni brata, ni muža, a uz to je i samohrana majka maloljetnog djeteta. Međutim, ja principijelno ne mogu podržati izdaju naših obećanja i dogovora ni po koju cijenu, pogotovo kada je riječ o jednoj ovako pozitivnoj priči kakva je sa Vladom Kantona Sarajevo. Time bih na najgrublji način izdala i moralnu, i odgojnu, i političku i svaku drugu ostavštinu mog rahmetli oca dr. Nijaza Durakovića, koji nije nije htio popustiti ni pred mnogo težim izazovima - navela je Duraković.

Dalje je dodala i da je to razlog što neće vratiti mandat, "koji sam svojim imenom i prezimenom zaslužila na proteklim izborima, jer bih ga time prepustila ljudima koji bi poslušnički dizali ruke za sve što im se kaže".

- Ovom prilikom se zahvaljujem gosp. Fahrudinu Radončiću za pruženu priliku, koju sam ja časno nastojala opravdati, ali kod ovog principa putevi nam se razilaze. Moje službeno pismo o izlasku iz SBB-a će dobiti preporučenom poštom. Imperativ je držati se ispravnih političkih i ljudskih principa jer karakteran čovjek mora voditi računa o datoj riječi i obećanju te o tome šta je pravo i pošteno, uz krajnji respekt malog čovjeka. Ja sam, eto, donijela ovu odluku, koja nije bila nimalo jednostavna, a sve vas molim za podršku i razumijevanje - navela je Duraković na Facebooku. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.