open-navfaktor-logo
search
Skupština
Jasmin Mešković opozvan: Seid Omerović novi predsjednik Saveza logoraša u BiH
Novi predsjednik Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini je Seid Omerović, odlučeno je na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine Saveza logoraša u BiH održanoj u subotu, 8. augusta u Kaknju. 
10.08.2020. u 12:03
get url
text

Seid Omerović, magistar ekonomije, je iz Maglaja i profesor je ekonomske grupe predmeta u Mješovitoj srednjoj školi Maglaj. Omerović je biran na preostali mandatni period od dvije godine.

Delegati Skupštine razmatrali su i prijedloge za opoziv Jasmina Meškovića s pozicije predsjednika Saveza i predsjednika Upravnog odbora Saveza, predložene od predsjednika Skupštine Saveza, te od Saveza udruženja logoraša Tuzlanskog kantona. Skupština je, nakon detaljne analize razloga za opoziv obrazloženih u prijedlozima, jednoglasno prihvatila prijedlog za opoziv, saopćeno je iz Saveza logoraša u BiH.

Sjednici koja je organizirana i održana u potpunosti u skladu s važećim naredbama i preporukama nadležnih organa i tijela u vezi sa pandemijom Covid-19, prisustvovali su predstavnici organizacija članica Saveza sa prostora cijele BiH, navodi se.

Pored usvajanja Izvještaja o radu i Finansijskog izvještaja za 2019. godinu, te Programa rada i Finansijskog plana za 2020. godinu, Skupština je razmatrala i neopozive ostavke dijela članova organa Saveza (Upravni i Nadzorni odbor), te ih je prihvatila, a na njihovo mjesto birala nove članove. Za novog predsjednika Skupštine Saveza logoraša u BiH delegati su jednoglasno izabrali Mehmeda Begića iz Ključa, dok je na poziciju zamjenika predsjednika Skupštine izabran Almin Dželilović iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.