open-navfaktor-logo
search
Davis Cup
Japanci napravili izmjene u timu, ali ostaju favoriti
Prema novom spisku, u selekciji Japana ostaju najbolje rangirani igrač Taro Daniel (ATP 64), dubl igrač Ben McLahlan (ATP doubles 24) i Yasutaka Uchiama (ATP 271/ doubles 102), a novoprijavljeni su Yoshihito Nishioka (ATP 177) i Yosuke Watanuki (ATP 277)
10.09.2018. u 12:24
get url
text
Japan - BiH Davis Cup

U Davis Cup selekciji Japana koja dočekuje tim Bosne i Hercegovine u play-off susretu za Svjetsku grupu Davis Cup-a prijavljene su izmjene igrača, te je novi sastav domaćeg tima po rankingu nešto slabiji u odnosu na prvobitno najavljenu postavu.

Ipak, u timu BiH ne pridaju preveliku važnost ovoj promjeni, s obzirom da kapiteni, prema pravilima ITF, imaju pravo na određene izmjene do dana žrijeba, što znači da ćemo tek u četvrtak 13. septembra pouzdano znati koji će se japanski igrači suprotstaviti našim teniserima na putu do najvišeg ranga takmičenja.

Prema novom spisku, u selekciji Japana ostaju najbolje rangirani igrač Taro Daniel (ATP 64), dubl igrač Ben McLahlan (ATP doubles 24) i Yasutaka Uchiama (ATP 271/ doubles 102), a novoprijavljeni su Yoshihito Nishioka (ATP 177) i Yosuke Watanuki (ATP 277).

Podsjećamo, u prvobitno prijavljenom timu bili su Yuichi Sugita (ATP 91) i Go Soeda (ATP 176), ali još uvijek postoji mogućnost da japanski kapiten Satoshi Iwabuchi napravi izmjene prije žrijebanja.

Prema statistici, domaći tim je favorit, a zanimljivo je i da su navijači širom svijeta u anketi Davis Cup-a glasali u korist Japanaca 93 posto, dok su Bosni i Hercegovini dali tek sedam posto šansi.

Bh. teniseri Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Darko Bojanović na putu su za Tokyo, odakle nastavljaju za Osaku gdje će u utorak 11. septembra imati prvi trening, Mečeve susreta Japan – BiH bit će moguće pratiti u direktnom prijenosu u programu BHT1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.