open-navfaktor-logo
search
Rigorozna vlast
Japanac kažnjen sa 11.000 dolara zbog pušenja u toku radnog vremena
Jedan Japanac kažnjen je novčanom kaznom od oko 11.000 dolara zbog pušenja tokom radnog vremena.
02.04.2023. u 16:13
get url
text

Japanski državni službenik je upao u nevolje jer je pušio na poslu više od 4.500 puta za 14 godina.

Prema izveštaju The Straits Timesa, vlasti u Osaki su donijele zakon o 61-godišnjem zaposlenom, zajedno sa dvojicom kolega u finansijskom odjeljenju prefekture, tako što su nametnule smanjenje plate za 10 posto na šest mjeseci zbog stalnog pušenja. tokom radnog vremena uprkos višestrukim upozorenjima.

U septembru 2022, kancelarija za ljudske resurse je dobila anonimnu dojavu da trojac tajno krije duhan. Trojku je pozvao njihov supervizor i upozorio da mogu imati posljedice ako ih ponovo uhvate da puše. Međutim, njih trojica su nastavili da puše i lagali su o tome kada su intervjuisani u decembru 2022.

Osaka ima neke od najstrožijih zakona o pušenju na svijetu. Uveo je potpunu zabranu pušenja cigareta u vladinim prostorijama, uključujući kancelarije i javne prostore 2008. godine. Državnim službenicima zabranjeno je pušenje tokom radnog vremena 2019. godine.

U izveštaju Straits Timesa se navodi da se od njih trojice smatra da je 61-godišnji službenik na nivou direktora prekršio "dužnost predanosti" prema Zakonu o lokalnim javnim službama. Od čovjeka je zatraženo da vrati 1,44 miliona jena svoje plaće, pored disciplinskog smanjenja plaće.

Vlada prefekture je otkrila da je muškarac na dužnosti pušio 355 sati i 19 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.