open-navfaktor-logo
search
Četvrti val koronavirusa
Japan u problemima: Hoće li se ponovo odgoditi Olimpijske igre?
Dvojica visokopozicioniranih zvaničnika Japana tvrde kako bi se Olimpijske igre u Japanu mogle odgoditi nakon što se ova zemlja susreće s četvrtim valom pandemije koronavirusa koji je poprilično žestok.
15.04.2021. u 10:29
get url
text

Članovi LDP-a, vladajuće strane u Japanu, kazali su kako su spremne radikalne promjene za Olimpijske igre u Tokiju, dok je jedan od njih predložio da se Igre uopće ne održe, prenosi The Sun.

Toshihiro Nikai, generalni sekretar Liberalno-demokratske partije, u gostovanju na kanalu Japan TBS TV potvrdio je da postoji mogućnost novog otkazivanja Olimpijskih igara koje su 2020. godine odgođene za ovu.

Upitan da li je među opcijama i nova odgoda Olimpijade, Nikai je kratko odgovorio sa "naravno", ali je i dodao:

- Jako je važno da Japan bude uspješan na Olimpijskim igrama. To je velika prilika i mi želimo napraviti uspjeh. Morat ćemo riješiti brojne probleme te se pripremiti, no važno je da ih riješavamo jedan po jedan.

Inače, Osaka, drugo najveće naseljeno područje u Japanu, u srijedu je imalo 1.100 novih slučajeva koronavirusa, navodi britanski tabloid.

Na kraju vrijedi spomenuti da bi prema ranije planu i programu Olimpijske igre trebale poćeti 23. jula, dok je početak Paraolimpijskih igara zakazan za 24. august.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.