open-navfaktor-logo
search
Najave organizatora
Japan planira pojednostaviti format Olimpijskih igara
Japan bi mogao pojednostaviti format Olimpijskih igara naredne godine kako bi smanjio rizik od pandemije koronavirusa, izjavila je u četvrtak japanska zvaničnica, a prenosi Anadolu Agency (AA).
04.06.2020. u 14:13
get url
text

Yuriko Koike, guvernerka Tokija, domaćina Olimpijskih igara, istakla je da će razgovarati o utvrđivanju mogućih promjena formata OI-a.

- Nadamo se da ćemo raditi zajedno s vladom i Organizacijskim odborom OI-a kako bismo razmotrili šta se može racionalizirati i pojednostaviti. To će biti potrebno uraditi kako bi imali empatiju i razumijevanje javnosti - kazala je guvernerka.

Kako piše Kyodo News, promjene bi mogle uključivati smanjenje broja gledaoca i manji broj svečanosti otvaranja i zatvaranja Olimpijade i Paraolimpijade.

Druge mjere mogle bi uključivati posebne medicinske usluge kao što su testovi u koje može biti uključena lančana reakcija polimeraze, namijenjeni za sportiste, osoblje i gledaoce, te ograničenja kretanja sportista.

Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine odgođene su 30. marta za narednu godinu i trebale bi biti održane od 23. jula do 8. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.