Grad i kiša

Jako nevrijeme zahvatilo Zenicu i Tomislavgrad: Vozači se sklanjali ispod drveća

Objavljeno: 16.06.2019. u 18:33

Vozači su se pokušali sakriti ispod podvožnjaka autoputa A1

FOTO: Zenicablog

Zenicu je zahvatilo jako nevrijeme, a prema informacijama koje su objavili lokalni mediji, kiša i grad nisu zaobišli ni Tomislavgrad.

Na videu koji je objavio Zenicablog sa poteza Drivuša – Perin Han – Putovići pada kiša koju prati grad.

Vozači su se pokušali sakriti ispod podvožnjaka autoputa A1.

Nevrijeme je ove nedjelje zahvatilo i pojedine dijelove tomislavgradske općine, javlja Bljesak.info. Saobraćaja gotovo da u to vrijeme nije ni bilo, a oni koji su se zatekli vani, vozila su sklanjali pod drveća. 

Čitateljica iz Brišnika navodi da je grad u tom mjestu padao pola sata, ako ne i više. Je li bilo materijalne štete za sa sada ne znaju, jer tek treba obići nasade, njive, oranice… 

Kako su najavili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u poslijepodne i u večernjim satima postepen porast naoblake može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni, veći dio dana, sjeveroistočni. Dnevne temperature od 28 do 34.

Izvor:   Zenicablog

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije