open-navfaktor-logo
search
Nakon sunčanog jutra
Jako nevrijeme pogodilo Zenicu i Banoviće: Poplavljene ulice, oborena stabla, podignut asfalt
U poslijepodnevnim satima jako nevrijeme pogodilo je Zenicu, javlja portal Zenicablog. 
17.05.2022. u 15:53
get url
text

Ističu da je dan u ovom bh. gradu započeo suncem, bez ikakvih naznaka da će doći do pogoršanja. 

 

- Nakon poprilično toplog i sunčanog jutra Zenicu je pogodilo jako nevrijeme, naleti vjetra i kiše, a u nekim dijelovima grada i led - istakli su na portalu Zenicablog.

Na Facebook stranici Vremenska prognoza za BiH objavljeni su i snimci nevremena u Banovićima. 

- Sa zapada se približava hladna fronta, u narednim satima donijet će jaču destabilizaciju atmosfere uz lokalnu kišu i pljuskove sa grmljavnom sšom zemlje, ponegdje i uz nepogode sa ledom, obilnom kišom i jakim vjetrom. Nestabilnosti su već zahvatili sjeverozapad Bosne i u narednim satima kretat će se prema istoku zemlje uz postepeno jačanje, upravo u dijelu centralne i istočne Bosne. Stabilnije vrijeme do kraja dana zadržat će se na jugu Hercegovine gdje se padavine ne očekuju - istaknuto je na stranici Vremenska prognoza za BiH.

Jak vjetar i kiša koja je više od pola sata padala na širem području Grada Zenica prouzrokovali su rušenje nekoliko stabala te trganje dijela putne komunikacije na relaciji Topčić polje - Smajići - potvrdio je Feni direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

-Policija je već na terenu, a saobraćaj je jedno vrijeme bio potpuno obustavljen. Sada se odvija otežano. Poplavljen je i podvožnjak na ulazu u zeničko naselje Nemila, jer šahtovi nisu mogli prihvatiti toliku količinu vode - istakao je Aličić.

Zbog velike količine vode poplavljenje su i neke ulice u samom gradu pa se saobraćaj odvija otežano. Podvlači kako još prikupljaju informacije s terena, ali da nema povrijeđenih osoba.

{$galerijaFotografija}

Nevrijeme u Zenici
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.