open-navfaktor-logo
search
Nastavljen trend
Jako dobre vijesti: Nema novooboljelih, a od koronavirusa u TK oporavilo se još 10 osoba
U Zavodu za mikrobilologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla u posljednja 24 sata testiran je 91 uzorak na koronavirus, a niti jedan od njih nije pozitivan, rekla je danas ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.
17.04.2020. u 13:59
get url
text

U UKC-u je, od 27. marta do danas, testirano 2.028 uzoraka, od kojih su 84 bila pozitivna.

- U posljednja 24 sata imamo sedam oporavljenih pacijenata koji su pušteni iz bolnica te još tri oporavljena pacijenta koja su bila u kućnoj izolaciji. Uz to 11 oporavljenih pacijenata smo imali ranije - kaže ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

U posljednja 24 sata oporavilo se šest pacijenata iz klastera Medicinskog instituta Bayer (MIB), nekadašnjeg Centra za srce, tri iz klastera Srebrenik i jedan iz klastera Sapna. Ukupno u TK imamo 21 oporavljenu osobu.

Podsjećamo, u TK su do sada preminule dvije osobe, koje su, prilikom prvog testiranja, bile pozitivne na koronavirus.

- Kada su u pitanju oboljeli od bolesti COVID-19 sedam ih je smješteno na UKC-u, na Medicinskom institutu Bayer (MIB) je jedna osoba, jedna je u brčanskoj bolnici, a u kućnoj izolaciji je 51 osoba pozitivnih na koronavirus. Jedna osoba je ranije prebačena u drugi kanton zbog nastavka liječenja - kaže ministrica Čolić.

Klaster MIB-a sada broji 27 pacijenata, klaster Srebrenik 13, klaster Klinike za ORL UKC-a Tuzla 10, klaster Sapna sedam, klaster Tuzla dvije, dok klaster Banovići ima jednu osobu. Ugašeni su klasteri u Lukavcu i Gračanici. U TK je ukupno 60 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području TK ove sedmice zabilježen je samo jedan pozitivan test na koronavirus, a od ponedjeljka oporavilo se ukupno 14 pacijenata.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.