- Potrebna nam je energija nakon emocionalnog pražnjenja u gradskom derbiju i sigurno ćemo zarotirati par pozicija. Idemo daleko najučinkovitijoj ekipi ovoga proljeća, najboljem domaćinu lige (u petnaest domaćih utakmica izgubili su samo četiri boda) i mislim da sam time sve rekao kakvoj ekipi idemo u goste - najavio je trener Plemića Sergej Jakirović sutrašnju utakmicu protiv Borca.

Jakirović se još jednom osvrnuo na subotnju utakmicu s Veležom, kazavši kako ostaje žal za propuštenim šansama.

- Bili smo daleko bolja ekipa i sve se nas pitalo. Izdominirali smo Velež, bili smo bolji u svakom segmentu i žao mi je što na kraju nismo nagrađeni za taj trud i zalaganje. Svjestan sam da nam se negdje mora vratiti, jer mi smo napravili ogroman korak naprijed što se tiče svih segmenata fudbalske igre - poručio je trener Zrinjskog.

Dodao je kako njegovi igrači stvaraju veliki broj šansi, ali je problem u realizaciji:

- Mi smo u posljednja tri kola uzeli samo dva boda, a trebali smo barem sedam s obzirom na prilike koje smo napravili. Negdje smo se nekome zamjerili ili smo potrošili sreću u prijašnjim utakmicama, ne znam.

Četiri kola do kraja prvenstva Zrinjski je peti na tabeli, na poziciji koja ne vodi u evropska takmičenja sljedeće sezone i Mostarci više nemaju prostora za kiks.

- Prema nekoj računici trebat će nam devet bodova u posljednja četiri kola - smatra Jakirović.

Utakmica Borac – Zrinjski igra se u utorak od 20 sati.

Na tabeli je prvi Borac s 57 bodova koliko ima i drugoplasirano Sarajevo. Velež je treći s 53 boda, Široki Brijeg četvrti s 51, a Zrinjski peti s 50.