open-navfaktor-logo
search
Duel u Mostaru
Jakirović: Zrinjski - Sarajevo među najvećim derbijima u Premijer ligi BiH
Nakon ispadanja iz Evrope fudbaleri Zrinjskog okreću se domaćem prvenstvu, a za Mostarce će posebno biti izazovan septembar u kome će odigrati osam utakmica.
02.09.2022. u 09:31
get url
text

Zrinjski je prije dva dana doživio poraz (1:0) na gostovanju kod Borca, a već ih u nedjelju očekuje novi derbi kada u Mostaru gostuje Sarajevo.

U Sarajevu je bilo dosta promjena, došao je i novi trener. Motorični su, dosta kombiniraju i dolaze do protivničkog gola, stvaraju puno prilika i morat ćemo biti na visokom nivou, pogotovo što se radi o derbiju. Po meni susret Zrinjski – Sarajevo je jedan od najvećih derbija u ovoj ligi, i po trofejima, i po imenima klubova – najavio je utakmicu trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Na tabeli Premijer lige BiH Sarajevo je prvo s 14, a Zrinjski posljednji s 3 boda. No, Jakirovića to ne zabrinjava, jer, kako kaže, to nije prava slika s obzirom da je njegova ekipa odigrala samo tri utakmice u novoj sezoni, čak pet manje od Sarajeva.

Jakirović će imati dosta problema sa sastavljanjem tima s obzirom da neće moći računati na nekoliko standardnih igrača.

Frane Maglica i Marin Magdić su van terena od uzvratne utakmice u Bratislavi, kao i Silvio Ilinković koji je na toj utakmici dobio udarac u glavu, pa je propustio Borac.

Mario Tičinović već duže vrijeme ima problema s povredom, a Josip Ćorluka neće moći nastupiti protiv Sarajeva zbog isključenja na utakmica s Borcem.

Utkamica Zrinjski – Sarajevo igra se u nedjelju od 19 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.