open-navfaktor-logo
search
Pred derbi
Jakirović: Velež ne igra s najboljim sastavom, ali ima individualce koju mogu napraviti dar-mar
Sergej Jakirović, trener Zrinjskog uoči gradskog derbija s Veležom Pod Bijelim brijegom na dispoziciji ima sve fudbalere.
14.09.2021. u 12:35
get url
text

Pripreme teku kao i za svaku utakmicu. Imamo jako gust raspored, u idućih 21 dan igramo sedam utakmica. Moramo se brzo "šaltati". Za nas je bilo jako važno da pobijedimo u Trebinju, to smo i napravili. Sad se pripremamo za gradski derbi - poručio je trener Zrinjskog na konferenciji za medije.

Veli da gradski derbi uvijek nosi posebnu draž, ali i da je riječ o utakmici kao i svakoj drugoj, koja se igra za bodove.

- To je uvijek više od utakmice. Meni lično utakmica koja nosi tri boda. Naravno da je veliki rivalitet pošto su dva kluba iz istog grada. Igramo kući, pred našim navijačima, probat ćemo se predstaviti najbolje što možemo kao što smo i dosad u ovih sedam kola. Naravno da se nadamo pobjedi. Svjesni smo da neće biti lako, da je Velež respektabilan protivnik. Pokazali su u Evropi da mogu igrati dobar fudbal, na visokom nivou. Bit će zanimljiva utakmica, to je ono što ljude zanima. Ja se nadam da će proteći sve u u fair-playu, na terenu i tribinama - ističe Jakriović.

Zrinjski je na startu ove sezone jedna od ekipa koja je pokazala najviše u domaćem prvenstvu.

- Zadovoljan sam u svim segmentima igre. Napredovali smo, promijenilo se dosta igrača, što je normalno poslije sezone u kojoj nismo ostvarili cilj. Imamo zadovoljavajući broj bodova s obzirom na to da smo u sedam kola pet puta gostovali. Nadam se da ćemo rasti, smatram da ekipa još nije na sto posto - poručio je trener Zrinjskog.

VEZANI TEKST - Sarajevskom arbitru pripao mostarski derbi
 

Bivši reprezentativac BiH jako dobro poznaje i Velež.

- Kolega Dudić ima problema s U-21 igračima, mislim da ne igra s najboljim sastavom. To je sigurno. Nama je Bašić prošle sezone igrao i možda smo mi tu u prednosti što se tiče mladih igrača. Velež ima dobrih individualaca koji mogu napraviti dar-mar, ali i timski su jaki što se vidjelo prošle sezone kada su igali jedan određeni period bez poraza - konstatovao je Jakirović.

Meč u Mostaru igra se sutra od 17 sati, a sudi ga Haris Kaljanac iz Sarajeva. 

Zrinjski poslije sedam odigranih mečeva ima 15 bodova i dijeli drugo mjesto na tabeli sa Slobodom. Velež ima četiri boda manje. Lider je Tuzla City sa 19 bodova na kontu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.