open-navfaktor-logo
search
Plemići love rekord
Jakirović uprkos kazni očekuje navijače na stadionu: Pauza je toliko duga da zaboraviš gdje radiš
Fudbaleri Zrinjskog u petak će protiv Leotara otvoriti 19. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, posljednje koje se igra u 2021. godini.
02.12.2021. u 13:42
get url
text

Tri boda, odnosno 15. pobjeda u sezoni zadovoljila bi apetite Sergeja Jakirovića.

- Želimo pobjedom zaokružiti jesen. Imamo i dobar razloog. S tri boda osvojit ćemo 48 bodova, što je najviše otkad je Premijer lige. Motivacije ne nedostaje - kazao je trener Zrinjskog.

- Leotar ima četiri vezana poraza. Izgledaju mi kao da im je pao entuzijazam, barem prema onome što sam vidio u zadnje dvije utakmice. Znamo kad smo igrali na Policama da su nas namučili. Očekujem ih i ovdje borbene. Bore se za opstanak. Probat će nam prijetiti iz kontri - kratko je odgovorio trener Mostaraca o narednom rivalu.

Jakirović je referirao i stanje u ekipi Zrinjskog.

- Tičinović je "out", danas ćemo vidjeti hoćemo li ga koristiti. Juranović je pod upitnikom. Jukić i Savić su dobro. Bašića nema radi tri žuta kartona. Ostali su na dispoziciji.

VEZANI TEKST - Praljak "zatvorio" stadione Pod Bijelim brijegom i Pecaru, kažnjeni klubovi, delegati i sudije
 

Navijači Zrinjskog u subotu su protiv Posušja na tribini istaknuli sliku osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljaka. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH odlučila je da će Zrinjski jedan meč igrati pred praznim tribinama. Prema riječima Jakirovića, to neće biti protiv Leotara. 

- Nismo službeno dobili odluku. Očekujem podršku publike. Kad odluka dođe, imamo pravo žalbe sedam-osam dana - rekao je Jakirović.

Nakon meča protiv Leotara fudbaleri i stručni štab Zrinjskog će na odmor.

- Pauza je duga da zaboraviš u kojem klubu radiš. Okupit ćemo se 17. januara. Imamo mnogo vremena za odmor - kazao je trener Zrinjskog.

Meč Zrinjski - Leotar igra se u petak s početkom od 18 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.