open-navfaktor-logo
search
Trener Mostaraca
Jakirović: Ponuđeno nam milion i po stopera, od krila očekujem 10 golova, inače nisu za Zrinjski
Zrinjski će pripreme za novu sezonu krenuti danas.
15.01.2021. u 12:54
get url
text

Novi trener Sergej Jakirović kazao je da je dogovoreno 10 kontrolnih utakmica, a da će plan diktirati i situacija s koronavirusom. Planirano je da ekipa boravi na relaciji Mostar - Međugorje.

Jakirović, koji je bio jedan od kandidata za selektora BiH, preuzima Zrinjski na šestom mjestu na tabeli.

- Mi smo ostali dužni, bez obzira na to šta se izdogađalo. Bilo je tu otežavajućih okolnosti u vidu korone i neprolaska priprema nekih igrača koji su se naknadno priključivali. Zbog toga moramo iskoristiti ovaj period priprema od šest sedmica. Ja posljednju godinu i po nisam imao taj period u bilo kojem klubu jer je bilo baš specifično - rekao je novi trener Plemića.

Kaže da zna razlog slabijih utakmica Mostaraca u prvom dijelu prvenstva. 

VEZANI TEKST - Ima novu funkciju: Pero Stojkić okačio kopačke o klin

- Moramo što prije naći razlog. Ja ga znam i to ću reći igračima. Da napravimo sve, da napravimo popravni ispit, da budemo što bolji, a to su pobjede. One dolaze u kontinuitetu ako naporno radiš i svaki dan želiš biti bolji - veli nekadašnji bh. reprezentativac i trener Gorice i Maribora.

On zna u kojem segmentu njegov tim može napredovati. Traži stopera sa tačno određenim profilom, ali i veznjaka.

- Smatram da krila Zrinjskog mogu biti puno bolja. To su pokazivali u prošlosti. Naravno, prošlost je jedno, sadašnjost drugo, a u fudbalu se svaki dan dokazuješ. U veznoj liniji imamo dosta prostora za napredak. Ja to volim brže, agresivnije, okomitije. Tako ćemo trenirati. Tražimo stopera, ponuđeno ih je milion i po. Ne zalijećem se i ne smijem pogriješiti. Nedostaje nam i osmica, koja će napraviti višak. Ja to zovem i box to box igrač. Teško ih je sada naći, svi dobri su pod ugovorom, jedino da se nešto desi pa da ga "uhvatiš".

Jakirović dodaje će Zrinjski igrati na posjed, pa bi volio da golmani igraju bolje nogama.

- Imamo i najboljeg strijelca lige. Moramo ga maksimalno iskoristiti, ali isto tako ako ste protivnički trener, bit ćete fokusirani na Bilbiju. Moramo biti raznovrsni, s dvije strane krila fali nam 10 golova. Očekujem tu baš veliki pomak, inače nisi za Zrinjski. Ja to tako gledam - poručio je novi strateg Mostaraca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.