- Nakon dvije sedmice gdje smo se dobro odmorili, napravili smo dobar mikro-ciklus priprema, svi igrači su nam bili na dispoziciji osim mladih reprezentativaca koji su se jučer vratili. Pripremili smo se u posljednja tri dana na ono što bi nas sutra protiv Slobode moglo čekati. Vjerujem da ćemo biti na dobrom nivou, da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali u prvenstvu i uzeti tri boda - rekao je Jakirović na konferenciji za novinare.

Nije prošlo puno od posljednjeg susreta Zrinjskog i Slobode u kome je Zrinjski 7. septembra slavio s 1:0, a trener mostarske ekipe sutra očekuje sličnu utakmicu.

- Sloboda će vjerovatno biti u niskom bloku, vrebati svoje šanse iz kontranapada. Imaju brzinu gdje te mogu kazniti i najviše ćemo morati biti koncentrirani da spriječimo njihov kontru, a da mi budemo energični i pokretljivi da što prije zabijemo pogodak - izjavio je strateg Zrinjskog.

Zrinjski će imati zgusnut raspored u oktobru, jer će pored redovnih prvenstvenih kola morati nadoknaditi tri zaostale utakmice, a tu je i Kup BiH.

- Trebat će nam svaki igrač. Nije jednostavno igrati toliko utakmica, ali ne tražimo alibi. Svi treniramo svaki dan kako bismo izdržali tempo i prilagodili se na bilo kakvu situaciju - kazao je Jakirović.

Od velike pomoći bit će mu nigerijski fudbaler Abdul Musa Zubairu, koji je konačno dobio radnu dozvolu, a mostarskoj se publici predstavio u prijateljskom meču sa Šibenikom prošle sedmice.

- Zubairu je izuzetno pokretljiv igrač koji 90 minuta radi i koji je protiv Šibenika istrčao oko 12 kilometara. Dobar je na lopti i pod pritiskom, razigrava, ima rješenje prije nego što dobije loptu i mislim da je to publika prepoznala protiv Šibenika, jer je skoro svaka njegova akcija bila nagrađena pljeskom - kazao je Jakirović.

Pohvalio je još jedno ovosezonsko pojačanje Karima Gazzettu, rekavši kako Zrinjski u rosteru nema takvog igrača i da će biti od velike pomoći.

Što se tiče situacije na tabeli, Jakirović je ustvrdio kako će prvenstvo do kraja biti jako neizvjesno:

- Široki i Željezničar su na vrhu, Široki teško gubi utakmice, Željo ima dobru formu. Dosta je izjednačeno, svako svakoga može pobijediti. Mi već imamo tri poraza i to nam je dovoljna opomena.

Utakmica Zrinjski - Sloboda igra se u petak na stadionu pod Bijelim brijegom od 20 sati.