Brojni prijatelji, porodica, kolege i studenti oprostili su se od istaknute profesorice i glumice koja je utjelovila likove u mnogim televizijskim i filmskim ostvarenjima.

Ostavila je neizbrisiv trag i na "daskama koje život znače", kao i u srcima svih studenata kojima je predavala na Akademiji scenskih umjetnosti.

Na komemoraciji koja je održana prije sahrane govorili su njeni prijatelji i kolege.

- Kao i sa studentima, i cijelu Akademiju kao instituciju si gurala naprijed, ukazujući na mogućnosti kako naša škola može da ide dalje, da bude bolja. Tvojim odlaskom Akademija je izgubila puno više nego što u ovom momentu možemo shvatiti i razumijeti. Ali prije svega, izgubili smo divnu osobu. Osobu na koju si se mogao osloniti. Divno ljudsko biće. Istinskog prijatelja – rekao je Srđan Vuletić, dekan Akademije scenskih umjetnosti.

Sanja Burić je od početka svog rada na Akademiji kroz nastavni proces najbliže sarađivala sa profesoricom Jasnom Žalicom.

- Koja je to lafica bila. Odana ljudima i ideji ljudskosti. Vrijedna i principijelna do bola. Jaka, dostojanstvena i dobra ko hljeb - istakla je Žalica na komemoraciji na kojoj su se rodbina, prijatelji i brojni studenti Akademije scenskih umjetnosti oprostili od Sanje Burić.

Sanja Burić je preminula je 14. septembra, u 48. godini od posljedica moždanog udara.

Ostvarila je brojne uloge u brojnim dramskim i filmskim ostvarenjima, te na pozorišnim daskama u Narodnom pozorištu u Sarajevu, Kamernom teatru i Otvorenoj sceni Obala. Zapažene uloge imala je dramama i filmovima "Crna hronika", "Grbavica", "Dobro uštimani mrtvaci", "Kod amidže Idriza", "Na putu", "Pun mjesec".