Ovim projektom je predviđena izgradnja smještajnih kapaciteta hotelskog i apartmanskog tipa sa 207 soba, te niz atraktivnih pratećih sadržaja.
 
Projektom se predviđa aktivacija dijela jezerskog priobalja u funkciji izgradnje luksuznog hotelskog kompleksa s četiri zvjezdice ukupne površine 32.025 m2 koji se sastoji od nekoliko funkcionalnih cjelina: Luxury, Health Spa&Fitness Centre i Luxury Apartments. Procijenjena vrijednost investicije, prema detaljnim procjenama troškova i studijama izvodljivosti, iznosi 75.913.000 eura, odnosno više od 150 miliona KM što je privuklo pažnju nekoliko međunarodnih brendova/franšiza, poput Hilton International, Accor Hotels i Swiss International Hotels.

Predviđa se primjena najsavremenije opreme i tehnologija, uz respektabilan odnos prema prirodnom okruženju, kroz tretman otvorenih prostora kao parkovskih, sa posebnim odnosom prema jezerskom priobalju, saopćila je Općina Jajce. Projekat je planiran na lokalitetu  Plivskih jezera sa kompleksom mlinica na Plivi, inače zaštićenog područja i nacionalnog spomenika, te se razgovaralo i o nadležnostima za pokretanje procedura za izdavanje  potrebnih dozvola, te o potrebnim saglasnostima.
 
Imajući u vidu, kako broj smještajnog kapacita, tako i cjelokupni sadržaj ovog luksuznog hotelskog kompleksa i njegov izgled, Općina Jajce je iskazala zainteresovanost za realizaciju ovog projekta, a sve u cilju razvoja turističke ponude na području općine.