Tokom protekle sedmice na Jahorini su održana četiri FIS kupa u terminu od 11. do 16. decembra.

Jahorina je prva u regionu uspješno organizovala takmičenja u disciplini slalom za skijaše iz cijelog svijeta. Jahorina je bila domaćin skijašima iz reprezentacija i iz najudaljenijih zemalja kao što su Hong Kong, Maroko, Indija, Jamajka, Gana, ali i Grčka, Makedonija te Olimpijskom timu Srbije kao i takmičarima iz ski-klubova iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Švedske, Slovenije, Mađarske, Turske, Kipra.

Zapažene rezultate ostvarili su i skijaši iz Bosne i Hercegovine, a posebno su se istakli Marko Šljivić i Emir Lokmić dok je u ženskoj kategoriji najzapaženije rezultate ostvarila Esma Alić. Tehnički organizator takmičenja bio je Ski-klub Jahorina uz podršku Olimpijskog centra Jahorina.

Sva četiri FIS kupa su ocijenjena kao izuzetno uspješna i ova planina spremno dočekuje takmičare za nove utrke zakazane za mjesec januar.

Već 12. i 13. januara bit će održan Jahorina FIS kup, dok će 15. i 16. januara na jahorinskim stazama biti održano Otvoreno prvenstvo kluba Jahorina, najavljeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.