open-navfaktor-logo
search
Trener Slobode
Jahić tužan zbog Osmića i Vošnjaka, u Medulinu ga oduševio jedan igrač
Fudbaleri Slobode danas neće igrati generalku protiv Zvijezde u Gradačcu, kao što je ranije planirano.
12.02.2023. u 11:49
get url
text

Meč je odgođen zbog neuvjetnog, zaleđenog travnjaka na stadionu Banja Ilidža.

Sloboda će nastavak sezone dočekati u Tuzli, a nakon povratka iz Medulina na treneru Adnanu Jahiću i njegovim saradnicima je da u ovoj sedmici oporave ekipu kao bi što spremnije dočekali utakmicu osmine finala Kupa BiH sa Slogom, ali i nastavak Premijer lige BiH u kojoj se Sloboda bori za opstanak.

- Mogu biti zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema. U Medulinu smo imali sve potrebne uvjete za optimalni trenažni proces, odigrali smo četiri dobre provjere. Fokus je bio na uigravanju ekipe.

- Jedino što nas je remetilo u Medulinu su pretvrdi tereni - rezimirao je trener Adnan Jahić.

On je dodao da su dvojica standardnih prvotimaca van stroja.

- Tužan sam zbog dva igrača. Adam Vošnjak ima povredu aduktora, a Mevlin Osmić ima problema s jetrom. Mislim da ćemo biti spremni, dobri. Trebamo očekivati Slobodu jaču i kompaktniju. U prvom dijelu su nam falili neki igrači zbog povreda, oni su oporavljeni, tu prije svega mislim na Jusića, našeg komandanta odbrane - kaže Jahić koji je pohvalio starije igrače Vranješa, Komazeca, Jusića, Husejinovića, zbog odnosa prema treninzima tokom priprema.

Posebno je izdvojio jednog igrača. Riječ je o Adiju Aliću, koji je prvi dio sezone proveo na posudbi u Slobodi iz Bosanskog Novog.

- Raduje me forma, igra i odnos prema treningu Adija Alića. Ako krene s ovim tempom rada i ovakvim odnosom kao u Medulinu, mislim da je pred njim svijetla budućnost i da se klub treba oslonuti na takve igrače - zaključio je trener Slobode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.