open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Jahić potvrdio dolazak dva pojačanja u Slobodu: Protiv Sloge bez važnog fudbalera
Sloboda će u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banovićima ugostiti Slogu Doboj, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela bh. elite.
02.09.2022. u 12:59
get url
text

Dobojlije na noge Tuzlacima stižu osokoljeni ubjedljivom pobjedom nad Veležom rezultatom 3:0, dok je Sloboda remizirala kod Igmana, odigravši meč bez pogodaka.

Trener Slobode Adnan Jahić potvrdio je da će crveno-crnu opremu zadužiti ofanzivci Stojan Vranješ i Amer Bekić.

- Vranješ je bio moja želja, kao i Amer Bekić. To je definitivno završeno. Trebalo nam je igrača. Vranješ je bio moja želja i pred početak prvenstva, ali čekao je inostrane ponude. Mislim da će nam biti od velike pomoći. Papirologija bi se trebala završiti u ponedjeljak ili utorak, tako da ga očekujem u rosteru u srijedu protiv Zrinjskog - rekao je Jahić.

O Slogi je Jahić govorio s mnogo respekta.

- Dolazi nam Sloga, predvođena sjajnim trenerom. Gospodin Zoran Ćurguz je i meni u jednom periodu bio trener i znam o kakvom se stručnjaku radi. Sloga je dobro krenula u prvenstvo, postižu dosta golova, iza Tuzla Cityja su najbolji u tom segmentu sa 16 pogodaka. Imaju meč više od nas, pet bodova više. Naš cilj je zaustaviti Kulenovića, špica koji je trenutno u najboljoj formi u prvenstvu - poručuje strateg Slobode.

Veliki udarac za Crveno-crne bit će izostanak kapitena Emira Jusića koji drži konce odbrane.

- Što se nas tiče, imali smo dan manje odmora od Sloge. Najveći problem je neigranje kapitena Emira Jusića, koji se povrijedio protiv Igmana. Ko god uskoči na njegovo mjesto, morat će dati maksimum kao i cijela ekipa. Raspored u narednih mjesec dana (subota-srijeda) ne ide nam u prilog. Moramo dati maksimum da nam se ne ponovi Posušje. Pozvao bih naše navijače da nas podrže - kazao je Jahić.

Sloboda i Sloga sastaju se u subotu od 16 sati, uz prijenos na Areni Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.