open-navfaktor-logo
search
Trener Tuzlaka
Jahić: Mi smo gosti, kao i Sloga, bit će stresna polusezona
Poslije zimske pauze fudbaleri tuzlanske Slobode drugi dio sezone otvorit će utakmicom sa dobojskom Slogom u sklopu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.
17.02.2023. u 11:54
get url
text

Tuzlaci će ponovo biti domaćini u Banovićima kao i u jesenjem dijelu sezone. Adnan Jahić, šef stručnog štaba, ističe da njegovi igrači nisu imali niti jedan trening u Banovićima te da su i oni gosti kao i Sloga.

- Nakon velike pauze ovaj vikend dolazi Kup BiH, pa prvenstvo. Ekipe nisu u nekom optimalnom ritmu, pa je jasno da će se utakmice na startu igrati u grču. Ko bude imao više naboja i više zalaganja, taj će i slaviti. Nama problema predstavlja što utakmicu nećemo igrati na Tušnju. Nijedan trening nismo imali u Banovićima, ne znam ni da li ćemo danas. Mi smo gosti, kao i Sloga. To nam je predstavljalo veliki problem u prvom dijelu sezonu - rekao je Jahić.

Sloboda će sa Slogom odigrati i meč 20. kola Premijer lige BiH, ali ovoga puta u ulozi gosta u nastavku sezone gdje se Tuzlaci bore za opstanak.

- Fudbal je nepredvidiva stvar, ali mi ćemo ići na pobjedu od prve minute. Problem nam predstavlja što za sedam dana igramo opet protiv Sloge, derbi je to za derbijem, bar kad gledamo stanje na tabeli. Naš primarni cilj je opstanak u ligi, ali probat ćemo što dalje proći i u Kupu BiH. U prvenstvu želimo što prije osigurati opstanak. Bit će stresna polusezona, to je sigurno. Tužan sam zbog povreda Adama Vošnjaka i Melvina Osmića. Nadam se agresivnoj Slobodi, te da što više mladih igrača dobije šansu - zaključio je Jahić.

Kup utakmica Slobode i Sloge na programu je 19. februara na Gradskom stadionu u Banovićima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.