open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Jagodić za Faktor: Žižovićeve izmjene bile bi nosioci igre u Krupi, cilj Borca je Evropa
Do prvih gostujućih bodova fudbaleri Borca stigli su u susretu devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Olimpika. Banjalučani su trijumfovali s 4:1, a pobjeda izabranika Vlade Jagodića mogla je biti i uvjerljivija.
29.09.2020. u 20:04
get url
text

Nakon tri poraza u gostima (Željezničar, Široki Brijeg, Sarajevo), prve bodove Borcu donijeli su golovi Jove Lukića i Gorana Zakarića, koji su postigli po dva pogotka.

Upravo je šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić za naš portal prokomentarisao susrete nekompletnog devetog kola, zbog činjenice da je gradski derbi između Sarajeva i Željezničara odgođen zbog nastupa prvaka naše zemlje u play-offu Evropske lige. 

Olimpik - Borac 1:4
Zadovoljan sam činjenicom da smo u usponu forme i naš cilj je bio pobjeda u gositma. Došli smo s neskrivenim ambicijama da osvojimo prve bodove u gostima. Iako je teren bio nezgodan i težak, igrači su odgovorili na pravi način. Smatram da ekipa Olimpika ima dobar individualni kvalitet, ali očito da nešto s njihovom fizičkom spremom nije uredu. Ne želim pretjerano govoriti o drugima, ali činjenica da sada puštaju igrače govori da očigledno imaju problem.

Velež - Radnik 2:1
Najave iz Radnika da na ovo gostovanje idu hendikepirani, oslabljeni, te da na kraju utakmice iz gostujućeg tabora kažu kako nisu dorasli izvandrenom Veležu, onda ja na to nemam šta dodati. Veleža od početka izuzetno cijenim, pogotovo zbog činjenice da su oni naš naredni protivnik u PLBiH. Kada se sve sabere i oduzme, možda sam očekivao i uvjerljiviju pobjedu. O duelu s njima još ne razmišljam, trenutno sam fokusiran na utakmicu protiv Travnika u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine, jer je cilj Borca i ove sezone izboriti plasman na evropsku scenu.

Tuzla City - Sloboda 2:1
Baš kao što smatram da smo mi zaluženo pobijedili Tuzla City, isto tako mislim da je ekipa kolege Nalića u ovom trenutku bolji i kvalitetniji tim. Prednost koju je Tuzla ostvarila na početku utakmice na kraju je znala i da iskoristi.

Široki Brijeg - Mladost 2:1
Zbog mogućnosti koju nudi InstaScout (aplikacija koju koriste treneri za gledanje utakmica, op. a.) imao sam priliku pogledati najzanimljivije detalje s ove utakmice iako je nije bilo u direktnom televizijskom prijenosu. Mislim da je presudila inspiracija Tonija Jovića, a Mladost je potvrdila da nije loš tim i da će svim biti krupan i tvrd zalogaj. Gosti su bili skoro ravrnopravan protivnik, a Široki nije odigrao ništa spektakularno. Kako su na startu sezone bili dobri, tako isto sad mislim da su zapali u krizu igre, a dijelom je za to kriv i uzak roster.

Krupa - Zrinjski 0:3
Ovaj susret sam gledao u snimku jer sam u vrijeme utakmice imao trening s mojim momcima. Evidentno je da Krupa ima svoje probleme, a Zrinjski je potvrdio da je ozbiljna ekipa s kvalitetnim igračim kadrom. Jasno je da bi fudbaleri koje je Mladen Žižović uveo kao zamjene bili nosioci igre u Krupi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.