open-navfaktor-logo
search
Trener Borca uz rivala
Jagodić: Vjerujem u plasman Sarajeva u grupnu fazu Evropske lige
Fudbaleri Sarajeva u četvrtak će od 20 sati ugostiti Celtic u meču play-offa Evropske lige.
30.09.2020. u 12:21
get url
text

Aktuelni prvaci jedini su preostali predstavnik od četiri tima koji su ove sezone našu zemlju predstavljali u evropskim takmičenjima.

Željezničara je zapeo na prvoj, Borac je nakon eliminacije Sutjeske zaustavljen od portugalskog Rio Avea, dok je Zrinjski ispao u trećem pretkolu od kiparskog APOEL-a poslije penala nakon što je prethodno izbacio Differdange i ljubljansku Olimpiju.

VEZANI TEKST - Jagodić za Faktor: Žižovićeve izmjene bile bi nosioci igre u Krupi, cilj Borca je Evropa

- Mislim da smo mi imali najteži put od svih bh. predstavnika u Evropi ove sezone - smatra Vlado Jagodić, trener banjalučkog Borca.

- Nakon Sutjeske dočekao nas je Rio Ave, a da smo prošli Portugalce igrali bi s Bešiktašem, dok bi nas u daljoj fazi čekao Milan - dodaje Jagodić pod pretpostavkom da je njegov tim došao do doigravanja.

Zrinjskom je malo nedostajalo da izbori play-off.

- Kolega Žižović ima odličan tim i to su pokazali igrama u Evropi. Mislim da su napravili odličan rezultat, i vjerujte mi da za mene ne bi bila nikakva senzacija da su izbacili APOEL, malo im je nedostajalo - kaže Jagodić za Faktor.

Iako su na premijerligaškim terenima veliki rivali, Jagodić se raduje svakom pozitivnom rezultatu bh. klubova u Evropi.

- Naravno da se radujem svakom dobrom rezultata timova iz naše zemlje u Evropi. Svako ko želi boljitak našem fudbalu trebao bi tako razmiljati jer se radi o državnom koeficijentu. Iskreno se nadam i vjerujem da Sarajevo može savladati Celtic i postati prvi bh. klub koji će zaigrati u grupnoj fazi jednog evropskog klupskog takmičenja - ističe Jagodić.

Utakmica Sarajevo - Celtic koja se sutra od 20 sati igra na Bilinom polju bit će treći susreta dva tima u nešto više od godinu dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.