open-navfaktor-logo
search
Borac upalio motore
Jagodić: Radimo kao da će se igrati; Vranješ: Nedostajali su mi teren i lopta
Fudbaleri Borca poslije dva mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa ponovo su na terenu.
18.05.2020. u 14:21
get url
text

Nakon 62 dana bez treninga, šef struke Vlado Jagodić izveo je momke na teren. Igrači su trenirali u tri grupe po osam fudbalera, što su praktično tri treninga, dok su golmani trenirali odvojeno. Osim njih na terenu su bili šef stručnog štaba, trener, fizioterapeut i ljekar, odnosno minimalan broj osoba.

- U prvim danima ćemo uraditi određena mjerenja igrača. I dalje čekamo odluku da li će se igrati ili ne. Mi svakako radimo kao da će se igrati, a ako ne bude fudbala, imamo četiri mikro ciklusa po sedam dana koje ćemo odraditi, a onda naravno postupati po daljim uputama saveza, odnosno uprave kluba -  rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

Igrači su prošli kompletnu medicinsku proceduru, svi su zdravi jer su se tokom pauze striktno pridržavali svih preporuka ljekara. Jedva su svi čekali da izađu na teren.

- Drago nam je što smo konačno počeli sa radom. Trebat će nam vremena da malo vratimo rutinu treniranja. Naravno, trebat će vremena i da se priviknemo na treninge u ovim manjim grupama. Lično sam trenirao u karantinu, ali nedostajao mi je teren i lopta. Trebat će nam vremena da uđemo u neku optimalnu formu - istakao je kapiten Stojan Vranješ.

Do subote će se znati i da li će sezona u Premijer ligi BIH biti nastavljena jer tada istječe rok koji je UEFA dala nacionalnim savezima da se izjasne da li se završavaju takmičenja ili se nastavljaju i u kom formatu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.