open-navfaktor-logo
search
Optimizam i oprez
Jagodić hvali Tuzlake i poručuje: Borac mora biti dominantan u Premijer ligi
Porazom od Rio Avea fudbaleri Borca oprostili su se od Evrope.
20.09.2020. u 16:19
get url
text

Izabranici Vlade Jagodića nemaju mnogo vremena da sumiraju utiske i žale za porazom od Portugalaca jer ih već u ponedjeljak čeka zahtjevna utakmica protiv Tuzla Cityja. 

-Tuzla ima dobar tim, odigrala je dobre utakmice, oprezni smo, ali puni samopouzdanja jer se mi pobjedom, koja nam je osnovni cilj, vraćamo se u sam vrh. Realno je reći da smo mi derbije ostavili iza sebe i moramo biti koncentrisani da svoj bodovni saldo uvećavamo u svakoj narednoj utakmici. Ja mislim da je medicinski dio odradio dobar posao. Imamo problem sa Borovčaninom koji je imao upalu grla, svi ostali su tu - rekao je Jagodić i nahvalio narednog rivala.

- Tuzla City je dobar tim oni su postizali i pet i jedan gol u gostima. Neću nikog izdvajati, oni su specifični profesionalci. To je privatni klub spreman na sve, bod su ispred nas, ozbiljan protivnik. Dva puta su tamo poraženi, ovde je bilo tijesno. Ja imam povjerenje u momke, mene raduje što ekipa raste i u taktičkom smislu i što ekipa stvara prilike. Protiv Rio Avea je bilo specifičlno jer su to veliki zahtjevi, a ostaje veliko isksutvo. Međutim, u domaćoj ligi mi moramo biti dominantni, nastaviti trend da ne dovodimo nijednu situaciju u pitanje i bez potcjenjivanja jer sam položaj govori ko su oni i koliko su kvalitetni.

Borčev šef stručnog štaba sutra neće moći računati na Borovčanina koji ima jaku upalu grla, te zbog kartona suspendovane Milojevića i Bratana.

- Sutra nas očekuje jedna veoma zahtjevna utakmica protiv jako dobre ekipe Tuzla Cityja. Ipak, mi igramo na svom terenu i ako budemo disciplini vani kao i do sada neće biti problema. Atmosfera u ekipi je jako dobra bez obzira na dva poraza. Pokazali smo dobru igru i karakter, dat ćemo ssve od sebe i nadamo se povratku na prvu ili drugu poziciju gdje nam je trenutno i mjesto - jasan je Aleksandar Vojinović.

Utakmica Borac – Tuzla City igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Početak je u 18 sati, uz prijenos na Areni Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.