open-navfaktor-logo
search
Turnir SC Arena X
J Academy Sarajevo osvajač zlatne i bronzane medalje
Povodom druge godišnjice SC Arena X organizovan je turnir u pet generacija, a učestvovalo je više od 60 ekipa iz cijele BiH.
30.07.2020. u 10:29
get url
text

J Academy Sarajevo je uzela učešće u svim generacija i ostvarili su zapažene rezultate.

U generaciji 2012. J/Academy je ponijela epitet najbolje ekipe i zasluženo osvojila prvo mjesto. U konkurenciji 2010. godišta, mladi "Juventini" osvojili su bronzanu medalju.

- Jedno lijepo iskustvo za djevojčice i dječake iz naše akademije, koji su bili pravi primjer kako na terenu, tako i van njega - kaže Anes Memić, trener u J Academy, koja je osnovana 2016. godine i to nakon uspješne saradnje sa fudbalskim velikanom iz Torina - Juventus FC, koja je trajala pet godina, unutar kojih su organizovani kampovi u Sarajevu, Zagrebu, Cetinju, te je pokrenuta i akademija.

Treneri koji su zaposleni u akademiji su prošli obuku od strane stručnog tima Juventus akademije i uspješno rade po planu, programu i metodama Juventus fudbalskog kluba.

- Naši članovi su imali priliku da učestvuju na Svjetskom prvenstvu Juventus akademija u Torinu kao i mnogim drugim domaćim i internacionalnim turnirima. Naša Akademija broji oko 90 članova, uspješno se takmiči u ligama Kantona Sarajevo, i osvajač je mnogobrojnih lokalnih kao i internacionalnih turnira - kaže Memić i dodaje kako roditelji za više informacija mogu posjetiti FB stranicu na kojoj mogu pronaći više informacija o radu J Academy Sarajevo, čiji je moto:

- Odgajamo ljude pa tek onda fudbalere.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.