Fudbalski klub Sloga Gornje Crnjelovo naredne sezone igrat će u Prvoj ligi Republike Srpske.

Ovu odluku donio je Izvršni odbor FSRS na današnjoj sjednici u Banjoj Luci, što je za Faktor potvrdio i Mile Kovačević, prvi čovjek entitetskog Saveza.

- Sloga je član Prve lige Republike Srpske - kazao je Kovačević, dodavši:

- Imamo pismene garancije da će igrati i nema razloga da bude drugačije.

FSRS je prošle sedmice od prošlogodišnjeg polufinaliste Kupa BiH tražio pismenu izjavu i bankovne garancije od 100.000 KM, kojim su trebali "potvrditi" da će odigrati cijelu sezonu.

Sloga je zaprijetila tužbama, a novac nije uplatila... Srećom, skandal je izbjegnut. 

- Sloga nije platila bankovnu garanciju jer to nije ni bila obaveza. Dobili smo pismenu garanciju i to je dovoljno - istakao je Kovačević.

I Goran Ćejić, generalni sekretar FSRS, potvrdio nam je da Sloga, iako nije platila bankovne garancije, ostaje član Prve lige.

I FSRS je na svojoj zvaničnoj stranici objavio odluku o Sloginoj "sudbini". 

- FK Sloga je naša ekipa, prvoligaš! Izvršili su postupak licenciranja igrača za novu takmičarsku sezonu u Prvoj ligi. Istina je da je delegacija FSRS, nakon medijskih napisa o istupanju kluba iz lige, obavila razgovor sa ljudima u klubu koji su obećali i dali garancije da će započeti i završiti fudbalsku sezonu. Fudbalski savez RS-a je na sjednici Izvršnog odbora dao podršku FK Sloga i ništa neće raditi mimo propisa i standarda. Znači, FK Sloga će u subotu igrati prvenstvenu utakmicu - istakao je Kovačević za zvaničnu stranicu FSRS.

Prva liga FSRS starta u subotu (10. augusta), a nastupit će deset klubova. To su: Alfa Modriča, Kozara, Podrinje (Janja), Krupa, Rudar (Prijedor), Slavija, Jedinstvo (Brčko), Željezničar ST, Sloga GC i Tekstilac.