Nasljednika Duška Bajevića trebala je tražiti Komisija u kojoj su: Elvedin Begić, Ivan Beus, Milorad Sofranić, predsjednik i dvojica potpredsjednika FSBiH, te prvi ljudi entitetskih saveza Irfan Durić i Vico Zeljković.

VEZANI TEKST - Bosanski lonac: Povratak Spahića, navijači žele Barbareza, hoće li to "aminovati" Vico Zeljković?

"Petorka" je ovlastila struku, dvojicu bivših reprezentatativaca, Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića, da obavljaju razgovore sa kandidatima. Sa nekim su razgovarali, sa nekim će razgovarati (Ivaylo Petev, Sergej Jakirović, Sergej Barbarez...), a neki su u startu odbili mogućnost da sjednu na klupu A tima BiH (Igor Bišćan i Bruno Akrapović).

U međuvremenu se u medijima mogu pročitati na desetine imena, koji su "glavni favoriti", među kojima su Slavoljub Muslin, Husref Musemić, Mladen Krstajić, Dragan Jović... Pojedini kandidati, poput Ermina Šiljka nude se sami, a nije nemoguće da Zmajeve "preuzmu" i doskorašnji Bajevićevi saradnici Slaven Musa, Rusmir Cviko i Adnan Čustović.

Kako saznaje Faktor, u FSBiH neće žuriti sa izborom selektora, što znači da 22. decembra, po svemu sudeći, nećemo znati ko će sa Zmajevima u martu 2021. godine otvoriti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Također, saznajemo da članovi Izvršnog odbora u materijalima za sjednicu nisu dobili detaljnije informacije o izboru selektora, te je stoga i vrlo izvjesno da će se narednog utorka samo razgovarati o kandidatima, a da će konačna odluka o Bajevićevom nasljedniku "pasti" tek u januaru 2021. godine.

Mada, kada je FSBiH u pitanju, ništa nije nemoguće, pokazali su nam to primjeri iz prošlosti...